Задържаха петима мъже за кражби на гориво от камиони в Русенско

...
Задържаха петима мъже за кражби на гориво от камиони в Русенско
Коментари Харесай

Разбиха група за кражби на гориво от камиони

Задържаха петима мъже за обири на гориво от камиони  в Русенско и в прилежащи области, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Разследването по случая е почнало след регистрирани няколко случая в района. На 6 април те са открити след следващото посягане, когато униформените са открили кражба от два тира, паркирани при спешен излаз на основния път Русе-Бяла.
 Министерство на вътрешните работи
Край тях e видян да напуща мястото мрачен автомобил с непознати регистрационни номера. Около товарните композиции са открити туби и маркуч покрай резервоара на единия влекач, като резервоарите му били с отворени капачки, а до тубите - леке дизелово гориво.

Установена е и неналичието на към 500 литра дизел от возилото . Във вилна зона „ 10-ти километър “ край Русе, чиновниците са открили мъжете - на възраст 28, 27, 52, 42, и 31 година

Извършени са голям брой претърсвания и изземвания от адреси и коли, благосъстоятелност и употребени от мъжете.
 Министерство на вътрешните работи
Намерени са туби с дизелово гориво, маркучи, огромен брой регистрационни табели за коли, както български, по този начин и задгранични, наркотични субстанции - към 3 грама метамфетамин, мобилни телефони, автомобилът, с който е осъществена последната кражба, ловна пушка, с преправена скъсена цев, към 30 боеприпаса, движимости и принадлежности, обект на обири по предходни случаи.

Трима от мъжете са с повдигнати обвинявания и са арестувани за 72 часа . Изяснява се съпричастността на тримата към над 10 случая.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР